GLOW

Glow

De flesta av oss har någon gång har kommit i kontakt med amerikansk wrestling. Och det går knappast att låta bli att lägga märke till att den branschen har varit, och är, mansdominerad. Men vid sidan av det hela så löper en särskild kvinnoorienterad wrestling. Det är i denna värld som G.L.O.W tar avstamp.

Spola tillbaka till mitten av 80-talet och wrestlingvärlden är på höjden av sin popularitet. I serien får vi följa ett antal kvinnor som går till en hemlig audition som visar sig vara en uttagning till en wrestlingbaserad TV-serie.

Intressant nog så G.L.O.W inspirerad av verkliga händelser. Och de är just hur naturtrogen G.L.O.W faktiskt är som gör att man är på spänn för att se vad som kommer att hända.

Händelserna kretsar kring skådespelerskan Ruth Wilder som efter en serie misslyckanden börjar tappa förtroendet för den annars välrenommerade staden Los Angeles.

Plötsligt finner hon sig i en helt oväntad situation där hon måste axla den glammiga världen av kvinnowrestling. Hon och elva andra skådespelerskor får helt enkelt välja mellan att vara utan jobb eller anpassa sig till och bemästra en sport som innehåller lika stora delar artificiell drama som fysiskt krävande brottning.

Då den halvt alkoholiserade regissören Sam Silvia lotsar kvinnorna in i det ena otänkbara scenariot efter det andra så är det verkligen svårt att förutspå vad som kommer att hända.

Men tro inte att detta bara är någon sorts slapstickkomedi. Bakom ytan har G.L.O.W mycket mer att erbjuda. Serien ger inte bara en inblick i en del av 80-talet som många glömt bort, utan erbjuder även ett allvarligt perspektiv på den hårda världen som såväl nya som uttjänta skådespelare ofta kastas in i.

Om du letar efter något som är såväl lättsamt som underhållande och mänskligt utan att vara konstlat så är detta en serie för dig.

Share