Bra Bollywood-filmer

Vacker kvinna i sari

Bollywood är en populär indisk filmindustri. Den ”uppstod” i slutet av 1920-talet och blev internationellt känd på 1950-talet. Branschen har producerat många succéfilmer som har varit populära runt om i världen. Dessa filmer är ofta baserade på religiösa eller romantiska teman och är ofta fulla av action och spänning.

1) 3 idiots

Synopsis- Den här filmen beskriver om en ingenjörsstudent som tillsammans med sina två vänner försöker förändra utbildningssystemet. Eleverna motarbetas av institutionens rektor och en klasskamrat.
IMDB – http://www.imdb.com/title/tt1187043/

2) Dilwale Dulhania Le Jayenge

Synopsis- Den här filmen kretsar kring ett ungt par från Indien som är uppvuxna i Storbritannien. De blir förälskade under sin resa till Schweiz. Men deras kärlek motarbetas av flickans far som tar sin dotter för att uppfylla ett löfte.
IMDB – http://www.imdb.com/title/tt0112870/

3) Dabangg

Synopsis- Den här filmen innehåller en korrupt polis som måste bekämpa sin egen familj, gangsters och lokala politiker. Dessutom måste polisen möta svårigheter för att imponera på sin älskare.
IMDB – http://www.imdb.com/title/tt1620719/

4) Lagaan

Synopsis- Denna film belyser om människor från by som bor i Indien, som under det brittiska styret har svårt att överleva. De använder spelet cricket som ett medium för att dra tillbaka den skatt som läggs på dem.
IMDB – http://www.imdb.com/title/tt0169102/

5) Kuch Kuch Hota Hai

Synopsis- Den här filmen beskriver tre vänner, Anjali, Rahul och Tina som njuter under sina collegeår. Anjali älskar sin bästa vän Rahul, som i sin tur älskar Tina. Efter några år försöker den avlidna Tina-dottern förena sin far och Anjali.
IMDB-http://www.imdb.com/title/tt0172684/

6) Ek tha Tiger

Synopsis- Den här filmen innehåller en resa av RAW-agent, som letar efter att hämta information från en forskare i Irland. Agenten försöker imponera på en tjej, som bor tillsammans med forskaren.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt2016894/

7) Kabhi Khushi Kabhi Gham

Synopsis- Den här filmen beskriver om en rik far, som avvisar sin adoptivson, eftersom han gifter sig med en fattig flicka efter eget val. För att bringa lycka till sin mor flyttar den andra sonen på en resa till London, för att få sin bror tillbaka.
IMDB-http://www.imdb.com/title/tt0248126/

8) Rangordna de Basanti

Synopsis- Denna film belyser en resa av en ung kvinna från England, som anländer till Indien för att göra en dokumentär om indiska frihetskämpar, från sin farfars dagbok med hjälp av fem unga män.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt0405508/

9) Ready

Synopsis- Den här filmen beskriver kärlek mellan par på grund av kvinnans felaktiga identitet. Mannen går vidare till sin resa tillsammans med sin familj för att ha imponerat på kvinnorna och hennes giriga familj.
IMDB-http://www.imdb.com/title/tt1708532/

10) Mother India

Synopsis- Den här filmen innehåller en berättelse om en fattig kvinna, som måste möta många svårigheter och utmaningar för att uppfostra sina söner. Hon måste möta den största utmaningen när hon måste möta sin egen son.
IMDB-http://www.imdb.com/title/tt0050188/

11) Hum Aapke Hain Kaun

Synopsis- Den här filmen beskriver en historia om unga älskare, vars äldre syskon har gift sig. Situationer skapas där flickan inte behöver gifta sig med sin älskare, men älskarens äldre bror.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt0110076/

12) Dil Chahta Hain

Synopsis- Den här filmen kretsar kring tre vänner till olika karaktärer, som är på jakt efter den bästa relationen för dem. Var och en av vännerna måste kämpa sina utmaningar för att utveckla sin relation.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt0292490/

13) Mughal-e-Azam

Synopsis- Den här filmen beskriver historiskt om en duell mellan en kejsare och hans son över en bardansare. Kejsarsonen är imponerad av hovdansaren och bestämmer sig för att gå emot sin far.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt0054098/

14) Deewar

Synopsis- Den här filmen beskriver en resa av mor och två söner. Båda sönerna är av olika natur och har olika drömmar. En av dem blir medlem i underjorden, medan den andra blir en ärlig polis.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt0072860/

15) Chak De Indien

Synopsis- Den här filmen innehåller en resa av hockeyspelare, som återvänder för att coacha damhockeylaget för att förtjäna sin respekt. Tränaren måste möta utmaningar från sitt team och ledningen.
IMDB-http://www.imdb.com/title/tt0871510/

16) Maine Pyar Kiya

Synopsis- Den här filmen beskriver om kärlek mellan en pojke och flicka, där pojken är mycket rik och flickan är fattig. Båda älskarpappan är gamla vänner. Pojkens far går inte med på förhållandet och motsätter sig beslutet.

17) Ghazini

Synopsis- Den här filmen beskriver om en resa av medicinsk student, som övervakar en patient med sjukdom av korttidsminnesförlust. Flickan är inte medveten om patientens verkliga avsikter att döda en person.
IMDB http://www.imdb.com/title/tt1166100/

18) Andaz Apna Apna

Synopsis- Den här filmen beskriver två unga män som tävlar med varandra för att imponera på rika kvinnor, på grund av hennes enorma rikedom. Men de unga männen måste möta kvinnor rika far och brottslingar.
IMDB http://www.imdb.com/title/

19) Saajan

Synopsis- Den här filmen kretsar kring två vänner som älskar en samma tjej. Flickan älskar en poet med namnet ”Sagar”, vars identitet är okänd för henne. Den riktiga handikappade Sagar gör arrangemang för sin vän och tjejrelation.
IMDB-http://www.imdb.com/title/tt0102825/

20) Kal, Aaj aur Kal

Synopsis- Den här filmen kretsar kring en far, son och hans farfar. Det finns enorma skillnader mellan dem alla på grund av generationsklyftan. Pappan lämnar huset och börjar konsumera alkohol.
IMDB-www.imdb.com/title/tt0330505/

Share